Цвијановић: Српска стално под ударом, али способна да се ухвати у коштац са фалсификаторима

01.09.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да је Српска способна да се ухвати у коштац са свим фалсификаторима који на различите начине покушавају да приказују дешавања из протеклог рата у БиХ.

Реагујући на документарни филм „Сарајево сафари“ словеначког режисера Мирана Зупанича у којем су изнесне гнусне лажи на рачун Војске Републике Српске, предсједница Српске је истакла да се у сврхе фалсификовања ратних дешавања користе и умјетничка остварења, не само у БиХ и окружењу, већ и из далеких земаља.

– Наш народ је овдје страдао, они знају одлично како је то изгледало током рата. Није ту било никаквих агресија, инвазије. Овдје су се бранили људи који живе на својим огњиштима – рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница је нагласила да је Република Српска стално под ударом, који траје од рата, али да је обавеза представника Српске да представе оно што је истина, али и адекватно одговоре на све фалсификате, манипулације и преваре.

– Нажалост, десио се рат и страхоте које је донио. Да бисмо могли данас да одлучујемо о тако нечему, да је само до нас да одлучујемо, никада не би било ниједног рата у свијету, а посебно оног који резултира толиким бројем погинулих, људи који су изгубили дијелове тијела, који су морали да напусте своју имовину – истакла је она.

Архива