Цвијановић: Потребна чврста повезаност са републичким институцијама

23.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је вечерас да становници Берковића заслужују да буду чврсто повезани са републичким институцијама које предводи СНСД

– Мала мјеста попут Берковића заслужују пуну пажњу, заслужују локалну власт која ће знати да се обрати републичким властима, што, нажалост, сада није случај и због тога испаштају грађани. Дошли смо да покажемо добру вољу, али и да објаснимо грађанима да смо ту за њих за њихове потребе, али да је неопходно да сарађују – рекла је Цвијановић.

Она је истакла да ће њен основни задатак као српског члана Предсједништва БиХ бити да штити позицију Републике Српске и њене интересе, за шта је Устав дао механизме да се понашају на тај начин.

– Моја позиција је врло јасна, Република Српска има своја права, она црпи своја права и она морају бити заштићена. Људи који су изабрани на позиције морају да се понашају у складу са заштитом тих права – рекла је Цвијановић.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Лука Петровић рекао је новинарима прије трибине да Берковићи заслужују боље и могу боље, те да овог пута треба да одаберу праву листу за Народну скупштину, Представнички дом парламента БиХ, као и побједнички тандем Милорад Додик за предсједника Српске и Жељка Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.

– Берковићи ће видјети шта значи имати праву власт, власт која је радна, вриједна, а не ону власт која прича, уводи страховладу у Берковићима, не дозвољава народу слободу кретања, а сви знају о чему причам – рекао је Петровић.

Трибини у Берковићима присуствовао је и кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик.

Архива