Цвијановић: Ми знамо да очувамо национално јединство

24.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за члана Предсједиштва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да народ Бијељине и Републике Српске зна да ће бити добро само ако има стабилну власт која је одговорна грађанима, а не амбасадорима, странцима и другим адресама.

„Сигурна сам у нашу побједу широм Републике Српске, обишли смо градове, општине, села, разговарали са нашим људима и препознали побједнички потенцијал, који значи одговорност за СНСД и коалиционе партнере који ће поново вршити важне послове за име и у име Српске“, рекла је Цвијановићева, обраћајући се на трибини на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини.

Она је рекла да „не држи главу у пијеску“ као њен противкандидат Мирко Шаровић, да иде на мегдан за Републику Српску и да се не плаши ни да каже ни да је одбрани.

„И /кандидат за предсједника Републике Српске/ Милорад Додик ће бити побједник зато што је човјек који је управљао политичким и економским процесима и разумије кретања, који зна шта је потребно Републици Српској“, навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да се у политици однос гради тако што поштујете народ за који радите и онда знате да ће и народ поштовати вас.

„Хвала за ово што смо се поштовали све ове године јер смо били на истом задатку, јер смо радили за Републику Српску и зато што смо знали да смо једни другима потребни. И, коначно, то нисмо ми ни ви – то смо сви ми, ми смо Република Српска која хоће мир, стабилност, хоће да се изграђује и чува своје институције“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да без надлежности нема Републике Српске и да су институције без надлежности голе и празне.

„Ми смо чували институције, њихову снагу. Нећемо вас издати нећемо јер нећемо издати Републику Српску и што разумијемо колико су ово тешка времена, и што знамо да очувамо национално јединство“, поручила је Цвијановићева.

Архива