Цвијановић: Конструктивни разговори са начелницима Осмака и Шековића

01.09.2022 Актуелно

Данашњи сусрети са начелницима општина Осмаци Раданом Сарићем и Шековићи Миладином Лазићем били су конструктивни, а разговарало се о пројектима који су од важности за те локалне заједнице, изјавила је предсјендица Републике Српске Жељка Цвијановић.

Према њеним ријечима, у Осмацима постоји жеља за видео-надзором који ће значити већу сигурност за становнике с обзиром на то да је било одређених инцидената, провала и сличних ствари.

– Желимо да унаприједимо безбједност – истакла је Цвијановић.

Предсједница Српске је указала и на спомен-плочу, спомен-собу, обиљежја која заслужују борци Војске Републике Српске који су дали животе за слободу у којој данас живимо.

– То ће бити дуг општине и цијеле Републике према нашим жртвама и великанима из тог рата – поручила је Цвијановић.

На састанку је било ријечи и о реализацији или довршетку одређених инфраструктурних пројеката.

Цвијановић је рекла да би хала за коју је средства издвојила Влада Србије требало да буде замајац развоју цијеле општине и, вјерује, да ће с предусловима које је општина урадила, постићи свој циљ.

– Остаје још један дио који се везује за израду канализације, довршетак одређених пројеката гдје се морају завршити неки имовинско-правни односи. Када се то заврши онда ће услиједити и средства која долазе из Владе Српске. Постоје силни пројекти који треба да се реализују широм Српске и локалне заједнице да делегирају оно што су за њих приоритети – рекла је Цвијановић.

Предсјендица Српске је навела да је са начелником Шековића разговарано о путној инфраструктури, одређеним пројектима које тамо треба реализовати.

– Задовољни смо чињеницом да ћемо интервенисати поново када су у питању школе. Ја сам данас најавила ту помоћ – истакла је Цвијановић. 

Архива