Цвијановић: Кардиохирургија – круна нашег рада на УКЦ-у

11.09.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је поносна што је Српска снагом и заслугом институција успјела да изгради Клинику за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Српске, која је корак више у унапређењу здравственог система Српске.

Цвијановић је оцијенила да ће новоотворена клиника побољшати квалитет здравствених услуга за грађане Српске, али и услове рада здравствених радника.

– Као предсједница Републике и неко ко је прошао институционални рад, знам колико је тешко издвајати средства и радити овако велике ствари. Заиста сам поносна што смо успјели – изјавила је Цвијановић новинарима у УКЦ-у Српске након отварања Клинике за кардиохирургију.

Цвијановић је додала да је поносна и на похвале свјетских стручњака који долазе на УКЦ Републике Српске.

– Кажу да опрема и оно што смо овдје набавили, и како смо конципирали уопште УКЦ, јесте нешто што је сигурно високо достигнуће, чак некада нешто што не постоји ни у тим развијеним земљама – рекла је Цвијановић и напоменула да је то резултат дугогодишњег опредјељења и рада руководства Републике Српске на унапређењу здравственог система.

Она је подсјетила да су широм Републике Српске изграђене модерне болнице.

– Али, оно што данас радимо и завршавамо на УКЦ-у је суштински круна нашег рада овдје – истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске напоменула је да су у плану и додатни пројекти и изразила увјерење да ће Бањалука са УКЦ-ом Српске бити један од регионалних лидера пружања здравствене заштите.

Архива