Цвијановић: Грађани вјерују републичким институцијама

01.09.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да је неуспјешни скуп опозиције у Приједору показао да грађани вјерују републичким институцијама које воде рачуна о интересима грађана и локалних заједница и не предузимају радње које би могле угрозити те интересе.

– И треба да вјерују јер су наше јаке институције те које ће обезбиједити веће плате, веће пензије, повећање социјалних давања и подстицаја у пољопривреди, да можемо да улажемо, замијенимо гријање у некој школи, изградимо спортски терен, направимо мост, путеве, ауто-путеве. Онда када су институције слабе нема ништа од тог посла – рекла је предсједница Цвијановић.

Она је поновила да је скуп опозиције био фијаско, јер радници Рудника жељезне руде Љубија и грађани Приједора имају повјерење у републичке институције, што су много пута показали, па и јуче када су одбили да се придруже нечему што, како је рекла, нема везе са стварним намјерама Владе Српске.

Цвијановић је истакла да „не можете пласирати неке приче и очекивати да се људи окупљају, а да негирате све оно што званичне институције саопштавају о одређеним процедурама које спроводе“.

Предсједница Српске је додала да су републичке институције јаке, због чега многи на њих и атакују. Навела је да опозиција има свој начин политичког дјеловања.

– Немам ништа против тога, али знам да народ разумије да је Република Српска јака када одржи институције јаким и способним да извршавају обавезе, да бране њену уставну позицију, али исто тако да раде на укупном развоју Српске – истакла је предсједница Републике Српске.

Архива