Цвијановић: Са СНСД-ом су Српска и Лопаре мирни и стабилни

14.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је на централној предизборној трибини у Лопарама да власт предвођена овом странком чува мир и стабилност у Републици Српској и штити њене надлежности.

„Водимо рачуна о потребама наших људи и зато смо успијевали током свих година да повећавамо плате и пензије, подстицаје у пољопривреди и борачки додатак, да уводимо нова права када је у питању породица, труднице и незапослене мајке и треба да будемо поносни на политике СНСД-а усмјерене на човјека, на Републику Српску, јер све што смо претходних година радили је у тој функцији“, рекла је Цвијановићева.

Истичући да и Лопаре желе да буду дио побједничке екипе СНСД 2. октобра, она је навела да је сигурна у ту побједу јер је заслужена тешким и одговорним радом.

Она је додала да са друге стране и немају противкандидата ни политика, док је за Мирка Шаровића /СДС/ рекла да је кукавица, а за Јелену Тривић /ПДП/ да је незналица.

„Народ је уз политику СНСД-а зато што вјерују ономе што радимо и зато што никада нисмо нешто обећали, а да нисмо извршили. С нама је Република Српска мирна и стабилна и остаће у сигурним рукама, јер наша Републици треба да буде у сигрним рукама, потребни су јој политичари који имају став и знају да су за Српску важне јаке институције да би могла да чува саму себе и сваког нашег човјека“, истакла је Цвијановићева.

Она је на трибини СНСД у Лопарама поздравила и коалиционе партнере и истакла да треба да се држе заједно, да дођу до тог великог политичког циља.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да је он човјек мира, да у политици не блефира и не вара, него све мјери према интересу Републике Српске.

„Улажем напоре да обезбиједим да Република Српска има довољно енергије и хране у овим тешким временима, док Европа јауче да ће бити хладно и тешко, ја покушавам све да урадим да то не буде тако“, рекао је Додик.

Истичући да свој патриотизам не мора да доказује након 18 година вођења Републике Српске, уз Цвијановићеву као најближег сарадника, Додик је истакао да никада није ни помислио да је Српска мала, у односу на велику Њемачку или САД, већ да се осјећа као да је предсједник Кине.

„Република мора да живи, овај народ једино сигурно што има је Република Српска“, нагласио је Додик.

Он је рекао да су његове политике базиране на јачању Српске православне цркве, институција Републике Српске и добрих односа са Србијом, коју је назвао снагом која осигурава стабилност Српске.

„Сутра ћемо предсједник Србије Александар Вучић и ја заједно отворити радове зу нових 20 километара ауто-пута, то је наш стратешки интерес, јер ми нисмо више они који крпе рупе на путу, него смо изградили већ 120 километара ауто-пута и градимо даље“, нагласио је Додик.

„Није вријеме за експерименте који би нас ослабили, морамо се окупити да будемо јачи. Очували смо мир, стабилност и извјесност и 2. октобра не мијењајте ништа“, поручио је Додик.

Носилац листе СНСД за Народну скупштину из Изборне јединице шест Војин Митровић упозорио је да долазе озбиљна и тешка времена и да земљу треба да воде доказани државници, Додик и Цвијановићева, а не истрошени поличари или аматери који би се коцкали са Републиком Српском.

На трибини у Лопарама је Обрен Петровић, кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине, поручио да је уз СНСД највећа снага Српске Додик, који је испунио све што је обећао и који може водити Републику тако да она буде сигурна.

„Ми ћемо у парламенту БиХ бити један тим и са чланом Предсједништва Жељком Цвијановић бранићемо интерес Републике Српске, ништа против интереса ФБиХ, али све за интерес Републике Српске“, рекао је Петровић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Лопаре Стеван Сандић рекао је да су избори 2. октобра историјски, због рефлексије догађаја у свијету и да је историјски задатак да се сачува Република Српска, њен идентитет и интегритет.

Кандидат СНСД-а из Лопара за Народну скупштину Весна Лакић назвала је страначку листу побједничком репрезентацијом и поручила опозицији у Српској да и треба да се изолује од оних који никада српском народу нису жељели добро.

Архива