Кнежево добија милион КМ за путну инфраструктуру

26.08.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је задовољан како начелник општине Кнежево Горан Боројевић води ову локалну заједницу са својим тимом у сложеним околностима и великим оптерећењем општинског буџета.

Додик је након састанка са Боројевићем нагласио да су данас договорили одређено финансијско растерећење.

– Сазнали смо да су они на 5,6 милиона КМ, колико су узели од Инвестиционо-развојне банке за инфраструктуру, вратили више од три милиона, а сада је укупан дуг 12 милиона, што говори о томе да је неоправдана политика затезних камата која се приписује, у том погледу смо договорили неко растрећење – рекао је Додик новинарима.

Српски члан Предсједништва БиХ је додао да ће се то провести у процедури и да ће се видјети како то питање третирати кроз опште акте које треба донијети.

– Овој општини је потребна и комуникација према Бањалуци старим путем. Данас смо расписали тендер за санацију тог пута дужине седам километара за почетак и кренућемо након проведене тендерске процедуре. Договорени су и неки приступни путеви који гравитирају томе и имају значај за општину – додао је Додик.

Боројевић је захвалио Додику за посјету и нагласио да су данас договорене конкретне ствари, прије свега путни правац Карановац-Митровићи.

Додао је да је договорено и да буду отписане затезне камате у вези са дугогодишњим програмом ИРБ-а који притишће општину, те да општина враћа главницу у одређеном периоду.

– Договорено је и уређење локалне инфраструктуре. Добили смо грант од милион КМ и кренућемо у реализацију пројеката – поручио је Боројевић.

Састанку су присуствовали и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић и директор Хеликоптерског сревиса Српске Бобан Кустурић.

Архива