Додик: Турковићева настоји да нас посвађа са пријатељским Израелом

09.08.2022 Актуелно

Министарка спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић својим неуставним понашањем наставља да нарушава углед БиХ на међународној сцени, злоупотребљавајући свој положај и износећи личне и страначке ставове о битним питањима, без консултација и одлуке Предсједништва БиХ, написао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на свом Твитер налогу.

– Својим дјеловањем наноси штету свима и настоји да нас посвађа с пријатељским земљама, као што је Држава Израел, која у потпуности подржава Устав БиХ и конститутивност народа. За нас је важно да имамо добре односе и сарадњу с Израелом и желим да захвалим Држави Израел на јасном изношењу ставова и подршци правилном разумијевању ситуације и односа у БиХ – написао је Додик.

Амбасада Израела у Тирани, која покрива и БиХ, саопштила је јуче да Израел очекује да ће измјена Изборног закона у БиХ осигурати једнакост и недискриминацију грађана уз очување улоге конститутивних народа и њиховог легитимног политичког представљања у власти, што је и предлагала хрватска страна.

Турковићева је упутила је демарш Министарству спољних послова Израела и амбасади ове земље у Тирани због ставова изнесених о реформи изборног законодавства БиХ.

Архива