Додик: Марфи демантовао све који упорно понављају неистину о БиХ и НАТО путу

27.08.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да му је драго што је амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи јасно рекао да ће БиХ одлучивати о кретању ка НАТО-у што демантује све оне који упорно говоре неистину да је таква одлука већ донесена.

– Сви који инсистирају на томе да је то питање завршено имају неограничено повјерење управо у америчку Амбасаду, те ми је стога драго да је одговор стигао управо из те амбасаде – нагласио је Додик одговарајући на питање Срне да прокоментарише Марфијеву изјаву да је доношење одлуке о придруживању НАТО савезу на сувереној БиХ.

Додик је истакао да не би могао рећи да му је драго да се амерички амбасадор сувише покровитељски односи према БиХ спочитавајући да то раде неки други овдје.

– Ми не желимо да се у наше одлуке и животе мијешају ни Руси ни Американци. Желимо да суверено одлучујемо о свим питањима релевантим за наше животе. Понајмање што желимо јесте да се сукоби са неких других крајева свијета преносе у БиХ под изговором бриге за њену будућност – појаснио је Додик осврнувши се на Марфијеву изјаву да Америка неће „БиХ оставити Русији“.

Он је поручио да БиХ има будућност ако буде функционисала на Уставу и ако то сви коначно схвате, те да никакви интервјуи нити изјаве страних дипломата неће помоћи ако не буду били подршка уставном уређењу БиХ.

Архива