ГО СНСД: Додик кандидат за предсједника Српске, а Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ

01.07.2022 Актуелно

Предсједништво СНСД-а и органи ове странке предложили су Милорада Додика за кандидата за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима у БиХ, а за кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић, речено је на сједници Главног одбора ове партије која се одржава у Градишци.

Додик је рекао да очекује да ова политичка партија побиједи на предстојећим изборима и истакао да су кандидатуре подржали сви страначки нивои.

– СНСД је кандидовао људе који могу одговорити свим изазовима – поручио је Додик и додао да ће се и са коалиционим партнерима договарати о политичком дјеловању.

Посдјећамо, у Градишци је у току сједница ГО СНСД-а гдје ће бити верификовани носиоци листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом парламента БиХ на предстојећим општим изборима.

За Народну скупштину Републике Српске носиоци листа су Изборна јединица један Драгослав Кабић, Изборна јединица два Мирослав Бојић, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић, потврђено је Срни у СНСД-у.

За Представнички дом парламента БиХ носиоци листа су Изборна јединица један Небојша Радмановић, Изборна јединица два Обрен Петровић и Изборна јединица три Радован Вишковић.

Послије сједнице Главног одбора предвиђена је конференција за новинаре.

Архива