Цвијановић: Курбан бајрам прославити у благостању

08.07.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је данас Курбан бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ са жељом да празник проведу у радости, миру и благостању.

– Поводом наступајућег Курбан бајрама, вама и вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке, са жељом да празник жртве, љубави и бриге за ближње, прославите у радости, миру и благостању са породицама и пријатељима – саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Она је пожељела да предстојећи бајрамски дани буду вријеме јачања истинских људских вриједности и свијести о важности међусобног уважавања, разумијевања и толеранције.

Муслимани у БиХ прославиће сутра први дан Курбан-бајрама, други од два велика вјерска празника који прослављају муслимани широм свијета, а карактерише га приношење жртве – месо животиње дијели се на три дијела – породица задржава једну трећину, другу дају родбини, пријатељима и комшијама, а трећа се даје сиромашнима и угроженима.

Архива