Вишковић у Солуну о погодностима за улагање у Српску

15.06.2022 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Солуну са предсједником Грчко-српске привредне коморе Костасом Геогриакосом.

Вишковић је упознао је представнике Коморе са погодностима које се инвеститорима пружају за улагање у Републику Српску, истичући да Српска и у регионалним оквирима нуди изузетно атрактивно пословно окружење.

Најавио је да ће пословне могућности Републике Српске бити представљене грчкој пословној заједници и на великом економском форму, који ће у септембру бити одржан у Солуну.

Такође, на састанку је констатовано да град Солун и припадајућа регија, са више од милион становника, имају велики потенцијал за успостављање интензивнијих економских односа са привредним субјектима из Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Георгијакос је истакао да сарадња привредних комора помаже развоју економских односа Грчке и Републике Српске.

Он је нагласио да су односи Републике Српске и Грчке добри, те да постоји простор за напредак економских односа.

– Постоји пријатељство, али то није довољно. Мислим да највиши циљ треба да буде унапређење економских односа – рекао је Георгијакос.

Он је додао да је већи број предузетника Републике Српске остварио контакте са привредницима Грчке, али да та сарадња може да буде боља у будућности.

Георгијакос је истакао да је велика част за Грчко–српску привредну комору то што је данас посјетио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је одржао састанак и са градоначелником Солуна Констандиносом Зервасом.

Премијер Српске се састао и са ректором Аристотеловог Универзитета Николасом Папаиоану.

Вишковић се раније састао са са генералним директором Алумила Јоргосом Милонасом.

– Разговарали смо о проширењу инвестиција које Алумил има у Власеници – изјавио је за РТРС премијер Српске Радован Вишковић.

Архива