Вишковић: Сертификацијом локалних заједница привући инвеститоре

10.06.2022 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да сертификација локалних заједница има за циљ да привуче што више инвеститора у Српску и да им омогући да улажу под повољим условима, те да ће од тога бити остварен обострани бенефит.

– Инвеститори да остваре добит, а у Републици Српској да буде што више нових радних мјеста, што веих уплата и доприноса и да се људи задрже на овом подручју – навео је Вишковић.

Вишковић је уочи конференције на Јахорини о развоју локалних самоуправа и програму БФЦ СЕЕ рекао новинарима да је овај данашњи скуп прилика да се искаже пуна подршка локалним заједницама.

Он је навео да су конкурентност, продуктивност привреде, образовање, регионална сарадња, дигитализација само неке од области које су нашле мјесто на овој конференцији.

– Треба истаћи као велику шансу Републике Српске наше пословно окружење. Све што наши приовредни субјекти плаћају је најповољније у односу на БиХ и регион – изајавио је Вишковић.

Премијер је навео да је раније Влада Републике Српске помагала локалним заједницама да се улаже што више новца у послове зоне, у инфраструктуру.

– Радили смо то од Приједора, Градишке, Рамићима у Бањалуци, Прњавору, Дервенти, Зворнику, Требињу, Источном Сарајеву, односно широм Републике Српске – нагласио је Вишковић.

Премијер је рекао да ће Влада Српске и даље пружати подршку свуда гдје локалне заједнице искажу интерес да желе да стварају пословне зоне и боље услове да будуће инвеститоре.

Конференцију организују Привредна комора Републике Српске и Мрежа за повољно пословно окружење Српске коју чине Министарство управе и локалне самоуправе, Министарство привреде и предузетништва и Савез општина и градова Републике Српске.

Архива