Новаковић Бурсаћ: ПДП слиједи политику која нема исходиште у ставовима грађана Српске

24.06.2022 Актуелно

Посјета њемачког дипломате Кристијана Шмита ПДП-у представља потребу да он добије легитимитет у политичким структурама Српске, знајући да га нема на основу Дејтонског мировног споразума, рекла је за РТРС шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Навела је да се ради и о демонстрацији кадрова ПДП-а који су спремни да слиједе политику која нема исходиште у ставовима грађана Српске.

Истакла је да они искључиво раде оно што им је задана матрица.

– Јучерашњи састанак није био само са Јеленом Тривић, него и поновљени састанак са Александром Золаком, директором Агенције за лијекове, а знамо колике штетне посљедице својим нерадом је направила та Агенција у једном тренутку за здравствени сектор Републике Српске – изјавила је Новаковић Бурсаћ.

Новаковић Бурсаћ истиче да према томе, оправдања у никаквој намјери једноставно нема.

– Ово је једно потпуно разоткривање позиција ко је заправо на којој страни када су у питању грађани Републике Српске и заштита уставних права Републике Српске – рекла је Новаковић Бурсаћ.

Она истиче да је Шмит човјек који је најгрубље и најнеправилније покушао да позиционира државну имовину, на штету наравно Републике Српске и не постоји ниједан ваљан аргумент зашто би се неко састао с њим.

– Поставља се питање чију политику спроводе и за чије интересе радите – додала је Новаковић Бурсаћ.

Архива