Нова болница у Требињу имаће 223 кревета, дијагностички и поликлинички блок

03.06.2022 Актуелно

Нова болница у Требињу чија ће градња почети у септембру имаће 223 кревета, дијагностички блок, поликлинички блок, стационари и слично, изјавио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Шеранић је истакао да се ради о врхунској здравственој установи која ће са изградњом ове Болнице бити у Требињу.

– Али разговарали смо да то буде болница цијеле регије и да буде таква да ће моћи да парира свим здравственим установама у окружењу – рекао је Шеранић.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће у септембру почети припремни радови на изградњи нове Болнице у овом граду у коју ће бити уложено око 100 милиона КМ.

– Влада Српске је ребалансом који је усвојен прије два – три дана планирала средства за изградњу ове болнице већ од октобра, новембра тако да не смијемо пропустити ову прилику да кренемо са тим – рекао је Додик.

Додик је рекао да је, кад је ријеч о овом пројекту, ријешено питање имовинских односа.

– На Градској управи остаје да ријеши питање просторног плана Иидруге документације и очекујем да ће бити завршено до половине јула.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да се очекује да ће почетак градње нове болнице у Требињу почети у септембру, на локацији Оток у Придворицима, која обухвата 17.000 метара квадратних.

Он је изразио наду да ће овај пројекат бити на понос свих грађана.

Професор доктор Предраг Пешко рекао је новинарима да долазак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика даје сигурност јер је Додик иницијатор прављења болнице.

Он је истакао да ће нова Болница у Требињу бити једна од најљепших, најбоље опремљених и најфункционалнијих болница у региону.

„Болесних ће бити али ми морамо учинити све да им помогнемо. Надам се да ће болница имати велики регионални значај“, рекао је Пешко који је главни консултант на пројекту градње болнице.

Архива