Ковачевић: ПДП јефтиним хумором покушава да се осврће на озбиљна политичка збивања

09.06.2022 Актуелно

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да „друштво комичара аматера, познатије као ПДП, поново покушава некаквим јефтиним и офуцаним хумором да се осврће на озбиљна политичка збивања“.Радован Ковачевић - Фото: РТРСРадован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је поручио да то неће проћи, јер су СНСД, /лидер странке и српски члан Предсједништва БиХ/ Милорад Додик, /предсједавајући Савјета министара/ Зоран Тегелтија и сви људи из СНСД-а, веома јасни када је у питању Кристијан Шмит и његова улога.

– Ми ту немамо апсолутно никакве дилеме. Оно што је јасно је да је Савјет министара усвојио приједлог буџета и да је за исти такав приједлог гласао и Додик у Предсједништву БиХ. Оно што се догодило јесте да је постојала подвала из Министарства финансија у којој је стајала одлука Кристијана Шмита. Додик је тражио да се то избрише и да се врати првобитни текст какав је усвојен у Савјету министара – истакао је Ковачевић за РТРС.

Када је ријеч о средствима за одржавање општих избора, Ковачевић је рекао да представници Републике Српске и СНСД-а никада нису правили било какакав проблем и да су отпочетка били за то да се средства одмах уплате ЦИК-у.

– Чак смо нудили опцију да та средства уплати Влада Републике Српске, тако да, што се нас тиче, ту нема никакве дилеме – нагласио је он.

Ковачевић каже да је с тога бесмислено оптуживати СНСД да признаје Кристијана Шмита као високог представника, а да при том јавност, не само у Републици Српској већ и у цијелом свијету, зна какав је став представника Републике Српске и ове странке.

 – И на све, оптужбе долазе из једине партије чији су се функционери званично састајали и званично примали Шмита у посјету као високог представника. Једина два функционера из Републике Српске која су на тај начин, званично, разговарала са Шмитом су Александар Золак из ПДП-а, директор Агенције за лијекове БиХ и Драшко Станивуковић, високи функционер ПДП-а који је тренутно градоначелник Бањалуке, тако да ту не постоји ништа нејасно било коме из Републике Српске ко жели да види шта се дешава – истакао је Ковачевић.

Он је навео да су из ПДП-а данас „бурно реаговали и на чињеницу да је Додик уложио заштиту виталног интереса Републике Српске у Предсједништву БиХ на споразум са Великом Британијом“.

– Видимо да им је хитно стигао налог да одмах то осуде и уложе одређене приговоре. Морамо да кажемо да осим тога што знамо какав је однос Велике Британије према српском народу и Републици Српској, исто тако постоје оспоравања одређених министарства из Српске и то је нешто што ће за нас увијек бити приоритет број један. Они из ПДП и СДС-а ће имати своју прилику да гласају у НСРС, а навикли смо да кад год је нешто битно за Републику Српску они гласају против Српске или по свом старом обичају побјегну из НСРС – истакао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да СНСД никада неће бјежати од одговорности нити од тога да увијек уради најбољу могућу ствар за Републику Српску и њене грађане.

Архива