Ковачевић: Да ли је могуће да је за Шаровића и опозицију у Српској Путин црни ђаво?

16.06.2022 Актуелно

Да ли је могуће да је за Мирка Шаровића, за СДС и за опозицију из Републике Српске, предсједник Руске Федерације Владимир Путин црни ђаво, упитао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ, Радован Ковачевић.

– Да ли је то коначно разлог и образложење због чега су Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и остали људи из опозиције побјегли из Народне скупштине Републике Српске када се у њој доносила одлука да је Република Српска против увођења санкција Руској Федерацији – каже Ковачевић за РТРС.

Он истиче да су њихови ставови од почетка веома јасни.

– Сматрамо да и Република Српска и БиХ у овом сукобу у Украјини треба да буду неутралне и да не треба да на било који начин пружају подршку било коме – рекао је Ковачевић.

Такође, каже и да Руској Федерацији као гаранту Дејтонског споразума, БиХ која почива на том споразуму, не смије, не треба и не може да уводи санкције.

Наиме, Шаровић је рекао да би се Милорад Додик састао с црним ђаволом, ако би му то помогло да он и његова партија боље прођу на изборима. Ово је за сарајевске медије изјавио Мирко Шаровић, коментаришући Додиков састанак с предсједником Русије Владимиром Путином.

Архива