Додик: Велика очекивања од састанка са Путином

16.06.2022 Актуелно

Очекивања од састанка са руским предсједником Владимиром Путином су велика, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у емисији Печат наше телевизије.

Додик је рекао да је његов данашњи састанак са министром спољних послова Сергејем Лавровом био и нека врста припремног састанка са Путином.

– Имамо нешто важнијих тема за разговор, они су свакако економске природе. Покушаћу да сазнам оно што мене интересује на политичком плану, његове процјене и опсервације докле би то могло да траје, како ће свијет изгледати послије – рекао је Додик.

Додик је истакао да „ми морамо да размишљамо шта ће се десити и нама у новој констелацији односа“.

– Они су нам рекли да не напуштају своје пријатеље, да и даље стоје иза пријатеља који дијели исте вриједности, а то су оне идентитетске вриједности везано за народ, државу и све оно што је важно. Веома сам задовољан чињеницом да се ствари овдје одвијају у складу са ранијим плановима и да ћу већ сутра разговарати и са Путином и са генералним директором Гаспрома – нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да је са Лавровом разговарао и о АЛТЕА мисији.

– Они не желе да угрозе стабилност по било ком питању у БиХ и они ће апсолутно рационално приступити том питању у Савјету безбједности. Увјерен сам да ће се пратити и на неки начин одобрити наше мишљење о томе да АЛТЕУ треба продужити и да је то нешто што може да изгради неко повјерење у БиХ. Ја могу сада јавно да кажем да је Лавров разумио то питање, ми ћемо остати у контакту по томе и потпуно сам сигуран да АЛТЕА као мисија неће бити угрожена у БиХ – поручио је Додик.

Архива