Додик: Селимовић добио трајно мјесто са осталим великанима

28.06.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовао је данас отварању споменика Меши Селимовићу у Андрићграду и том приликом поручио да је писац данас добио трајно мјесто заједно са осталим великанима.

– Добио је мјесто гдје ћемо се окупљати сваке године са новим садржајима и свим оним што је потребно да не бисмо заборавили на себе – рекао је Додик који је у Андрићград дошао на обиљежавање „Видовданских дана“.

Додик је поручио да је важно држати се својих великана и своје историје.

– Важно је да се овдје окупимо и будемо заједно са Републиком Српском и њеном снагом – поручио је Додик и захвалио свима који су допринијели данашњем чину, а посебно скулптору Зорану Кузмановићу.

Додик је подсјетио на на све оно што је претходило стварању Андрићграда.

– Ја сам свједок напора једног великог човјека да реализује велику идеју. То је Емир Кустурица који се усудио да отпочне и изгради Андрићград – рекао је Додик.

Он је истакао да је Андрићград трајни белег и трајна основа за културно-умјетничку дестинацију.

– Немам ријечи захвалности за такво нешто. Знам за све изазове, за све проблеме и када смо један другога и неке око нас смиривали, колико је то било тешко – рекао је Додик.

Он је истакао да је поносан на Кустурицу јер је успио да побиједи и себе и омогући да се дође до момента када Андрићград постаје станиште за неке од најважнијих људи у српској историји.

Споменик су заједном са Додиком открили пјесник Матија Бећковић и професор Мило Ломпар.

Архива