Цвијановић: Пустош – слика и прилика владавине СДС-а

10.06.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је лако провјерити шта је иза које власти остало, те да је свима познато да је иза СДС-а и ПДП-а остајала пустош.

– Иза њихове власти остајале су неисплаћене пензије и плате, оронуле школе и вртићи, села без асфалта и водовода, градови без студентских домова и изграђених факултета, неисплаћени и они минимални подстицаји за пољопривреду, а о стању јавних предузећа за вријеме њиховог столовања, или неповезаног стажа радницима, мизерним давањима за борачку популацију, да и не говорим. То је слика и прилика владавине СДС-а – подсјетила је Цвијановић.

Предсједница Републике је упитала шта се може рећи о великом пројекту изградње Српског Сарајева и како је завршио тај и слични пројекти.

– Нека каже Шаровић која власт је од Источног Сарајева направила оно што је тај град данас. Да се њега питало или од њега зависило, тамо данас не би било ничег до пустог простора. За њега је лако, он би живио у једној од својих шест или више некретнина у Србији, али шта бисмо са народом да им ми то нисмо обезбиједили – истакла је Цвијановић за Срну одговарајући на питање Срне да прокоментарише Шаровићеву изјаву да једино што он не може а то је, како каже, да обмањује народ као што то ради актуелна власт.

Она је навела да разумије да Шаровић има политичке амбиције и да мора обећавати куле и градове јер се некада учињеним не може похвалити.

– Али, остаје горка чињеница да је управо он, из своје сарајевске фотеље, игнорисао упорно ставове институција Републике Српске, пријетећи чак и у Народној скупштини Републике Српске да док се он пита тамо у Сарајеву неће бити мјеста у одређеним тијелима за оне који представљају институције Српске – нагласила је Цвијановић.

Кад се све то погледа, рекла је предсједник Српске, онда Шаровић и нема чиме да се похвали, а ни шта да обећа, а да то звучи кредибилно.

Архива