Цвијановић: Причом о санкцијама Шаровић себи и СДС-у прави антирекламу

09.06.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да Мирко Шаровић бесмисленом причом о санкцијама прави себи и свом СДС-у антирекламу.

На питање Срне да прокоментарише Шаровићеву изјаву да због санкција званичницима из Републике Српске највише трпи Српска и њени грађани, јер се ускраћују неки инфраструктурни пројекти и да се „већ четири године не завршава ниједан ауто-пут“, предсједница Цвијановић је одговорила да према тој његовој, назови, логици нико не би требало да гласа ни за њега ни за његов СДС, јер је та странка одавно на листи америчких санкција, као и неколико њених чланова, функционера заступљених на локалном, републичком и заједничком БиХ нивоу.

– Значи, због СДС-а нема и неће бити инвестиција – тако Шаровић упозорава јавност да се за њих не гласа – рекла је она и нагласила да оно што је власт на челу са СНСД-ом изградила за свог мандата, Шаровић не би могао ни испланирати, а камоли реализовати.

Упитана да прокоментарише Шаровићев став да је посебна сједница Народне скупштине Републике Српске била маневар Милорада Додика да би се, како је рекао, спасио од горих санкција и да обезбиједи себи први ред у Санкт Петербургу, Цвијановић је подсјетила да су прво они из опозиције у јавности заговарали посебну сједницу, па не зна што се буне сад кад је и одржана.

– Шаровић упорно тражи изговоре и кривце за промашаје које чини странка на чијем је челу. Оцјена докле су таквим стилом и таквом политиком стигли стиже им од избора до избора – констатовала је предсједница Српске.

Архива