Додик: Српска гарант слободе и боље будућности

09.05.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је 9. мај – Дан побједе над фашизмом велики празник за српски народ који буди снажна сјећања на заједничку борбу против нацизма, највећег зла који је обиљежио 20. вијек, али и подсјећа на дужност његовања културе сјећања и чувања од заборава тековина које је добио у насљеђе од својих храбрих предака.

– Српски народ, који је био учесник покрета за слободу и борбу против фашизма, показао је велико јунаштво, храброст и самопожртвовање, дајући значајан допринос слому нацизма. Данашње и будуће генерације су вјечити дужници наших предака који су учествовали у одбрани од фашизма и донијели слободу на ове просторе – истакао је Додик у честитки поводом 9. маја – Дана побједе.

Он је навео да српски народ као нација треба да буде поносан на своју прошлост јер је увијек био слободарски народ, на страни слободе, мира, истине и правде, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Данас имамо своју Републику Српску као гарант слободе и боље будућности свих народа који у њој живе и у којој се гаје антифашистичке традиције, слобода, мир, поштовање Устава и закона – поручио је Додик.

Архива