Додик: Комшићеве крађе и подвале; Покушава присвојити антифашистички покрет

09.05.2022 Актуелно

Назвати тзв. Армију РБиХ и „златне љиљане“ антифашистичким покретом, како то чини Жељко Комшић, није само историјски ревизионизам, већ и безобразлук недовршеног човјека који се овим наступом спрема за још једну изборну крађу мјеста које му не припада, а које је у три мандата већ крао, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је рекао да би Комшић данас да присвоји антифашистички покрет из Другог свјетског рата чији су носиоци били Срби, јер такав покрет у БиХ нису имали други народи.

– Народ коме се он данас обраћа углавном је био регрутован у Ханџар дивизији која је била фашистичка формација у БиХ све до краја рата када су се приклонили побједницима. Уз ту историјску крађу, Комшић би још да подвали да је тзв. Армија РБиХ била антифашистичка војна организација која се борила против фашиста, чиме је два конститутивна народа у БиХ означио фашистима – рекао је Додик за Срну.

Нагласио је да су тзв. Армија РБиХ и „златни љиљани“ били наставак профашистичких снага из Другог свјетског рата које су сарађивале са нацистичком Њемачком и тзв. Независном државом Хрватском у којој је побијено више стотина хиљада Срба.

– То је иста она армија која је у ФБиХ организовала на стотине логора за Србе од којих је један „Силос“, који је функционисао и након потписивања Дејтонског споразума. Да се Срби нису организовали у Војску Републике Српске судбина српског народа била би иста као у Другом свјетском рату. И нисмо се организовали на Комшићевој земљи, већ на својој, бранећи своје куће, своја имања и своју нејач – указао је Додик.

Архива