Цвијановић: Односи Бањалуке и Београда данас су одлични

31.05.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су односи Србије и Републике Српске данас одлични.

– Наравно да велики дио захвалности /за одличне односе/ мора ићи према према предсједнику /Србије Александру/ Вучићу, који је у својих неколико мандата на различитим позицијама показивао велико интересовање, али и посебну бригу за Републику Српску – рекла је Цвијановић за београдску телевизију „К1“.

Она је истакла да се то манифествовало на различите начине, кроз пројекте који су стратешки важни и за Републику Српску и за Србију, али и кроз појединачне интервенције помоћи локалним заједницама и општинама у Српској.

– Рекла бих да постоји висок ниво политичког разумијевања, да постоји увијек она вјечита љубав, како кажу, људи из Републике Српске према Србији. Имамо, наравно, и разумијевања, а оно што желимо јесте да свако ко живи у Србији разумије исто тако да је Република Српска за сваког тог грађанина једнако важна, као што је она /Србија/ важна за нас који живимо у Републици Српској – рекла је Цвијановић, која ће данас у Београду присуствовати полагању заклетве Вучића за други предсједнички мандат.

Она је истакла да се у Републици Српској увијек радују успјесима Србије и воле да виде добре резултате Србије не само на спортским теренима, него и на економском и политичком плану.

– Поготово разумјевши колико су ово тешка и сложена времена, и да у тим сложеним временима и глобалном нереду – глобално проблематичној и хаотичној ситуацији, сви ми мали нађемо своје мјесто и можемо да опстанемо и преживимо ово тешко вријеме – рекла је Цвијановић.

Архива