Жунић: Изетбеговић слиједи правац из „Исламске декларације“

19.04.2022 Актуелно

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавом да су само Бошњаци везивно ткиво БиХ у ствари показује да слиједи пут свога оца Алије и правац који је постављен у „Исламској декларацији“, изјавио је Срни шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић.

– Тамо је џамија изнад цркве и ислам је замишљен као једини пут којим БиХ треба да буде обиљежена. Прича о пуној џамији није само вјерска него и политичка, јер је постала пракса да се у џамијама доносе политичке одлуке. Џамија је постала мјесто предизборних кампања и промовисања политике – рекао је Жунић.

Према његовим ријечима, нема БиХ док се не схвати да је једина веза ове заједнице као што је БиХ поштовање сваке вјере и сваког народа, нарочито оних који су на овим просторима били прије него што су настале прве џамије.

– Овом изјавом Изетбеговић је искључио и велики број муслимана и Бошњака у БиХ који нису вјерници и БиХ свео на вјеру, ислам и џамију. Јавно се залаже за грађанску БиХ, а то је изгледа грађанска исламска БиХ – навео је он.

Жунић је нагласио да ни Срби ни Хрвати никада неће прихватити тај концепт заједништва јер је то упозорење шта се може десити ако чврсто не стану уз своје коријене, своју традицију и историју коју ниједна „Исламска декларација“ не може избрисати колико год се Бакир Изетбеговић трудио.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да су Бошњаци везивно ткиво у БиХ и да све докле су џамије пуне младих људи и докле год стотине хиљада људи пости добровољно, није забринут за ову земљу.

Архива