Вишковић: Очекујем да питање ИАТ-а дефинитивно буде ријешено

05.04.2022 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да очекује да ће питање Индустрија алата у Требињу дефинитивно бити ријешено и да је поносан што је недавно са власником тог предузећа Родољубом Драшковићем договорио „нешто што чека да буде ријешено већ 15 година“.

– Моја обавеза је била да испоштујем једног од највећих инвеститора у том дијелу Републике Српске и скоро 500 запослених у Индустрији алата и њихове породице – рекао је Вишковић и израѕио задовољство што је због тога крајем марта посјетио Требиње.

Премијер је подсјетио да је Драшковић том приликом јавно рекао да вјерује премијеру Српске и да ће бити испоштовано оно што је договорено.

– Има ту и захтјева који се не могу испоштовати, али је то јасно и гласно речено, шта може, а шта не може – рекао је Вишковић за портал banjaluka.net.

Вишковић је истакао и да је посебно поносан на то што за три и по године свог мандата као премијера, није доживио да му било ко каже било коју ружну ријеч широм Републике Српске, што му, како је рекао, даје снагу за даљи рад.

На састанку премијера Вишковића са директором Пословног система „Свислајон-Таково“ Родољубом Драшковићем тада је закључено да овај бизнисмен вјерује Влади Српске, те да ће бити предузете све активности с циљем очувања ИАТ-а.

– Учинићемо све да Индустрију алата што прије ставимо на онај пут гдје ће се она само више развијати гдје ће се градити нови капацитети и примати нови људи – истакао је том приликом Вишковић.

Архива