Предсједница одликовала МУП орденом заставе Српске са златним вијенцем

04.04.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је вечерас Министарство унутрашњих послова орденом заставе Српске са златним вијенцем за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мира, сарадње и безбједности, као и за немјерљив допринос у борби за опстанак, развој и афирмацију Републике Српске.

Одликовање МУП-у Српске предсједница је додијелила поводом обиљежавања Дана полиције и 30 година од оснивања Министарства на свечаној академији, која је одржана у Банском двору у Бањалуци.

Медаљом заслуга за народ за заслуге у изградњи и развитку Српске, као и допринос у области безбједности њених грађана и институција постхумно је одликован Раденко Башић, начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор, који је убијен 21. марта ове године.

Медаљом заслуга за народ за заслуге стечене у борби против непријатеља као и допринос стварању, одбрани и ослобођењу Српске постхумно је одликован Горан Каблар, припадник МУП-а Српске.

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач уручио је златни знак Полиције Управи полиције и начелнику Далибору Иванићу, Управи криминалистичке полиције и начелнику Дарку Коврлији, Жандармерији и команданту Драгославу Бановићу, затим Горану Балабану команданту Специјалне антитерористичке јединице за изузетан рад, лично залагање и допринос развоју МУП-а у периоду од новембра 1992. године до данас, те Драгану Гаћеши првом директору Полиције Српске, који је читав радни вијек провео у органима МУП-а Српске.

Лукач је златни знак Полиције уручио и Министарству унутрашњих послова Србије и ресорном министру Александру Вулину, за изузетну оперативну и стратешку сарадњу два министарства која је резултирала бројним заједничким оперативним акцијама у борби против савремених безбједносних ризика и пријетњи.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић уручио је сребрни знак Полиције Управи за правне и кадровске послове и начелнику Срђану Обрадовићу, Управи за материјално-финансијске и имовинске послове и начелнику Бранки Савић, те Управи за полицијску обуку и начелнику Милету Шикману.

Архива