Отворен затворени базен у Требињу – Додик најавио нове инвестиције

25.04.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је на отварању затвореног базена у Требињу да и ово доприноси увјерењу да се у Републици Српској може урадити пуно тога.

Додик је истакао да ће овај базен бити мјесто и за рекретативце и за оне који хоће да уживају, а показује да је Република Српска способна и моћна да може да планира и се овдје гради један овакав објекат.

Додик је најавио реализацију неколико инвестиција у Требињу и инфраструктурних пројеката који ће препородити град и тај крај учинити још љепшим и удобнијим мјестом за живот.

Додик је навео да ускоро слиједи изградња аеродрома, путева, као и да ће бити изграђена болница јер то овај крај и људи заслужују.

Истакао је да је у плану да Требиње ауто-путем, брзом саобраћајницом буде спојено до Вишеграда.

Нагласио је да ће у Требињу бити изграђен и Аеродром упркос, како је рекао, подметањима у Сарајеву и злим намјерама да се тај пројекат спријечи.

Он је рекао да ће бити изграђена и обилазница око овог града према Никшићу.

Додик је честитао грађанима Требиња на отварању новог базена, за који је рекао да је мултифункционалан објекат који ће значити нове капацитете за дјецу, грађане и цјелокупан спорт.Требиње - Свечано отварање базена (Фото: РТРС)

Он је навео да је непојмљиво да је Требиње чекало оволико дуго на овакав објекат.

– Али, овој генерацији је припало да то ријеши – рекао је Додик и напоменуо да је Електропривреда Српске била инвеститор и финансирала његову изградњу.

Предсједник Владе Радован Вишковић напоменуо је да је ово била обавеза од седамдесетих година прошлог вијека, те да су данас у позицији да испуне обећање.

Вишковић је навео да Требиње, послије Бањалуке, има прилику да добије један објекат за пливачке спортове.

Директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић, рекао је да је протекао дуги низ година да би ово предузеће испунило обавезу, да заврши једну цјелину отворених и затворених пливачких комплекса науштрб што је ријека Требишњица промијењена у односу на њено природно стање.Требиње - Свечано отварање базена (Фото: РТРС)

Он сматра да је све уређано веома квалитетно и да ће бити задовољни, а све је коштало око 13,3 милиона КМ.

Састоји се од олимпијског базена и малог базена, и других пратећих објеката.

Градоначелник Мирко Ћурић истакао да су добили спортско-рекреативни објекат какав заслужују.

Ћурић је рекао да ће част да отворе базен имати ватерполо репрезентације Србије и Црне Горе које ће одиграти утакмицу, те им се захвалио што су дошли.

Отварању базена присуствовала је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић и бројне званице.

Градњу базена је са 13 милиона КМ финансирало предузеће „Хидроелектране на Требишњици“.

Базен се налази на локалитету Абазовина, у центру града.

Архива