Лакташи обиљежили Дан града; Предсједница Српске одликована „Златним грбом“

25.04.2022 Актуелно

Свечаном академијом најмлађи град у Српској обиљежио је свој дан. Лакташи, 23. април обиљежавају у знак сјећања на Дан ослобођења у Другом свјетском рату.

Бројним заслужним грађанима додјељена су признања. Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одликована је „Златним грбом Града Лакташи“.

Градоначелник Мирослав Бојић истакао је статус града много значи за ову локалну заједницу.Дан града Лакташи - Свечана академија (Фото: РТРС)

– Значи нам сигурно за наш будући развој, за европске пројекте, прекограничне сарадње, европске фондове, за бољи статус. Лакташи то заслужују. Ми смо трећерангирана општина по приходима кад је уплата ПДВ-а у питању – рекао је Бојић.

Он је подсјетио да је привреда у овом мјесту у прошлој години имала више од 1,6 милијарди КМ прихода, али и малу стопу незапослености, што им је омогућило статус града.Лакташи - Свечана академија (Фото: РТРС)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да Лакташи имају перспективу.Дан града Лакташи - Свечана академија (Фото: РТРС)

– И ми као републичка власт треба да помогнемо локалној власти да постигне своје циљеве и да то радимо заједнички. Подршка градоначелнику и његовим сарадницима, локалној управи, нашим људима који овдје живе. И наравно да ће Влада, предсједница Републике и српски члан Предсједништва стајати чврсто уз оно сто су потребе сваке наше локалне заједнице – навела је Цвијановић.Лакташи - Свечана академија (Фото: РТРС)

Она је изразила задовољство што ће у Лакташима бити изграђен модеран средњошколски центар.

– Задовољна сам и срећна што смо у претходном периоду реновирали и оспособили неке школе и повећали капацитет вртића. Има још амбиоциозних планова за вртиће што ће заједно радити Кабинет предсједнице, Влада и локална заједница – рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, сјајна је будућност Лакташа у којима је концентрисана пословна иницијатива.Дан града Лакташи - Свечана академија (Фото: РТРС)

Архива