Ковачевић: Додик и Вучић у петак о пројектима и сарадњи Српске и Србије

14.04.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић разговараће сутра у Београду о сарадњи Републике Српске и Србије, те бројним заједничким пројектима, изјавио је данас савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Истичући да између предсједника Србије и српског члана Предсједништва БиХ постоје изузетно добри односи, Ковачевић је рекао да је чињеница да је Српска увијек могла да рачуна на Србију и да ће то тако остати и у будућности.

– Српска жели да БиХ буде дио отвореног Балкана, да се крене са реализацијом ауто-пута Београд-Сарајево, да се заврши мост на Рачи, да се гради ауто-пут Бањалука-Београд, да се реализују нове хидро-електране, а не да нам неко са стране говори да ли ми смијемо да користимо свој хидропотенцијал или било који други потенцијал који припада Републици Српској и њеним грађанима – рекао је Ковачевић за Н1.

Он је констатовао да је поента и циљ цијеле приче да се нешто што припада Републици Српској узме и да се каже да је то нечије туђе.

– Е то није могуће – поручио је Ковачевић.

Архива