Додик: Заустављање изградње аеродрома неприхватљива пракса

03.04.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће се српски представници, уколико се на нивоу БиХ спријечи изградња аеродрома у Требињу, у складу са тим односити према осталим пројектима.

– Заустављањем изградње се уводи нова пракса у БиХ, што је неприхватљиво и ово ће бити крајња тачка. Они сваки дан покушавају да наметну ствари које нису у интересу Републике Српске – истакао је Додик.

Додик је рекао да је на посљедњој сједници Предсједништва БиХ било ријечи о више развојних пројеката за Федерацију БиХ него за Републику Српску и да ниједан није оспорио.

Уколико се ентитети опредијеле за реализацију пројеката, Додик је рекао да онда на нивоу БиХ не смије бити застоја.

– Било какви изговори да се треба зауставити изградња аеродрома у Требињу јесте порука да у БиХ нема консензуса ни о чему. Колико знам, Савјет министара је већ донио одлуку да се крене са потписивањем меморандума о изградњи аеродрома, али се све беспотребно одуговлачи што доводи до додатног неповјерења у БиХ – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да изградња аеродрома не би требало да смета никоме, већ да је то добит за све.

Додик је упитао коме смета изградња аеродрома, да ли Бисери Турковић, министру иностраних послова у Савјету министара.

– Зашто то некоме смета ко путује свијетом? Зашто нам оспоравају „Бук Бијелу“? Нећу да прихватим такву БиХ иако можда неко има у Републици Српској ко хоће – каже Додик.

Архива