Додик: Немјерљив напредак Војске Србије

30.04.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је, након приказа способности Војске Србије на аеродрому у Батајници, да је немјерљив напредак који показује да Војска Србије може успјешно да брани и одбрани српски народ и Србију.

Додик је рекао да је вјежба „Штит 2022“ практичан приказ како је напредовало опремање и борбена готовост Војске Србије.

– Почаствован сам позивом да будем овдје присутан и могу да посвједочим да оно што смо видјели прије само осам или 10 година, када се морало са ресурсима који су преостали правити приказе. Данас имамо сасвим један нови немјерљив напредак који показује да Војска Србије може да успјешно брани и одбрани наш народ, Србију и да на тај начин, и показујући овакву спремност, може да буде фактор одвраћања од било какве помисли да као некада поново буде гађана – рекао је Додик.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милан Мојсиловићу за организовање приказа.

– Ово је заиста нешто што свима нама Србима, гдје год живимо, пуни срце. Ово се помно прати у Републици Српској и веома смо поносни на успјех који је овдје показан – рекао је Додик.

У приказу је учествовало више од 1.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, више од 300 средстава наоружања и војне опреме и 40 ваздухоплова, а премијерно је представљен и најновији кинески ракетни систем средњег домета.

Архива