Цвијановић: Веома је лоше да било коме због политичких ставова буде угрожена безбједност

14.04.2022 Актуелно

Веома је лоше да имате било кога данас у свијету ко има свој политички став и због тога треба да му буде угрожена безбједност, изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у интервјуу за политички магазин Печат на РТРС.

Коментаришући информације Министарства унутрашњих послова Републике Српске о могућности угрожавања безбједности српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и његове породице од одређене групације и одговарајући на питање да ли се плаши за своју безбједност, Цвијановић је нагласила да „је потребан опрез у свему томе“.

– Нико није наиван и зна да свугдје у свијету, па тако сигурно и у овом окружењу, постоје они који су спремни свашта да ураде. Наравно, подржавам активности МУП-а Српске који су подигли степен заштите на тражени или потребни ниво и тако се и понашамо – рекла је предсједница Српске.

Цвијановић је истакла да у овом случају имају информације које долазе из више извора, што је, наводи, саопштио и МУП Српске.

– Оне се сада могу смјестити у један период од неких максимално двије – три седмице гдје је то добило један сасвим други ток. Нормално да због таквих извора и таквих порука које су садржане у томе, морате на то да обратите додатну пажњу – изјавила је предсједница Српске.

Архива