Цвијановић: Полицијска структура Српске – стуб безбједности и чувар поретка

03.04.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да од настанка прије три деценије Полиција и Министарство унутрашњих послова Републике Српске представљају снажну гаранцију грађанима Српске да ће живјети безбједно, а Република Српска уживати мир и стабилност.

– Република Српска је поносна што данас има јаку, стабилну, савремену полицијску структуру, која је стуб безбједности и чувар поретка – истакла је Цвијановић у честитки коју је поводом 4. априла – Дана полиције и 30 година МУП-а Српске упутила министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Српске.

Навела је да се ове године с поносом обиљежава значајан јубилеј, веома важан за све грађане Републике Српске.

– Чврсто и нераскидиво везани за свој народ, у одлучним и тешким годинама одбране Републике Српске, припадници полиције дали су немјерљив допринос – истакла је Цвијановићева.

Она је овом приликом исказала захвалност и дубоко поштовање према свим припадницима МУП-а, учесницима одбрамбено-отаџбинског рата, а посебно према онима који су дали своје животе или дијелове тијела.

– Захвалност и дубоко поштовање дугујемо и полицијским службеницима који су страдали док су професионално, храбро и часно извршавали своје послове и задатке – нагласила је Цвијановићева.

Истакла је да је дужност и обавеза његовати сјећање на њихову несебичну жртву, чувати и јачати Републику Српску, зарад будућих генерација.

– Поводом 4. априла – Дана полиције Републике Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у име грађана Српске и у своје име, Вама и свим припадницима МУП-а Републике Српске, упућујем искрене честитке – навела је Цвијановић у честитки, изразивши увјерење да ће припадници Полиције и МУП-а Српске наставити да професионално и успјешно извршавају тешке и захтјевне задатке.

Архива