Цвијановић: Институције посвећене креирању бољег амбијента за рад

30.04.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да институције Српске улажу максималне напоре у одржавању јавних инвестиција и потрошње, очувању сваког радног мјеста, стварању услова за нова запошљавања, као и унапређењу материјалног положаја запослених и укупних права радника.

Цвијановић је грађанима, радницима и синдикалним организацијама у Републици Српској честитала 1. мај – Међународни празник рада, уз жељу да његова симболика додатно афирмише рад, солидарност и развој, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

– Република Српска, у настојању да ублажи негативне посљедице актуелне економске кризе, фокусирана је на јачање домаће привреде и предузетништва, као и регионално повезивање и сарадњу, с циљем побољшања животног стандарда свих грађана – навела је Цвијановић  у честитки.

Она је напоменула и да су у проналажењу најбољих рјешења и механизама за санирање негативних економских посљедица, заједно са пословном заједницом и социјалним партнерима, донесене бројне мјере за заштиту домаће економије.

– Свјесни изазова са којима се суочавају радници и друштво у цјелини, изражавам дубоко увјерење да ће и најављена законска рјешења за повећање личних примања и социјална давања, допринијети да новонастале изазове пребродимо на најбезболнији начин – навела је Цвијановић.

Без обзира на дуготрајност економске кризе, додала је она, остајемо посвећени креирању што бољег амбијента за рад, живот и стварање, а основне претпоставке за то су мир, стабилна и јака Република Српска.

Архива