„Млади људи – највећи капитал Српске“

02.03.2022 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовали су у Палама студентској конференцији „30 година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву“ , коју је организовала Унија студената.

Конференција је одржана на Економском факултету у Источном Сарајеву. Основни циљ јесте упознавање са настанком и развојем Српске и Универзитета у Источном Сарајеву.

– Данашња порука са ове конференције, нас студената јесте да ћемо остати стуб развоја Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву, непоколебљиво чувајући њихове вриједности – рекао је Стефан Слијепчевић предсједник Уније студената Републике Српске.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Урош Бјелица истакао је да је циљ конференције да приближи свијест, то јесте да поправи свијест младих људи о томе како је заправо настајала Република Српска.

– Како се градила руку под руку са нашим Универзитетом и како су заједно стасавали у нехуманим условима. Наши професори су заједно са својим студентима устали и изградили свој Универзитет – додао је он.Фото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијанович нагласила је да је највећи капитал управо у томе што је је ово једна млада генерација која жли да остане у Републици Српској.

– Која жели да разумије процесе који се дешавају у Српској, нашем окружењу и наравно глобалне процесе и што никад нису, и ево не губе интерес за оно што је позиција Републике Српске, њена уставност – истакла је предсједница Српске.

Милорад Додик српски члан Предсједништва истакао је да су Универзитет и овај Факултет дали су много стручњака који данас воде важне послове у Републици Српској.

– Људе који одлучују о важним процесима, али исто тако веома је важно знати, без једне саборности око идеје која се зове Република Српска и упорног остајања на тим позицијама, апсолутно нема стабилног живота на овим просторима – поручио је Додик.

Архива