Ковачевић: Како се опозиција не умори од велике приче и малих резултата

22.03.2022 Актуелно

Очигледно је да Јелена Тривић покушава очувати традицију опозиције, па тако већ десети пут слушамо гласне и помпезне најаве како ће Милорад Додик и СНСД изгубити и бити збрисани на изборима – изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Међутим, сва релевантна истраживања већ сада указују да ће, као и у протеклих девет изборних циклуса, народ Српске опозицији у октобру, умјесто прижељкиване побједе, опет приредити само хладан туш – нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да човјек једноставно не може да се не запита како се више не уморе од исте велике приче која увијек заврши истим малим резултатом.

– Ипак разумијем да је повод оваквих изјава вјероватно у чињеници да Тривићевој сигурно није лако годину дана одржати причу о некаквој кандидатури, а притом из дана у дан свједочити смањењу подршке, како оне од политичких странака и наводних савезника, тако и од грађана који су све мање заинтересовани за неуспјешне трибине и испразна обећања подијељене опозиције – рекао је Ковачевић.

С друге стране, нагласио је он, власт у Републици Српској у овим тешким и изазовним временима наставља да улаже озбиљне напоре да олакша живот грађана и подигне животни стандард, па тако уз одлуку о укидању акциза на гориво и увођења нулте стопе ПДВ-а на храну и основне животне намирнице, у најскоријем року можемо очекивати и повећање пензија, плата и борачког додатка за десет одсто.

Архива