Додик у Приједору: Подршка републичких власти за инфраструктурне пројекте

04.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у радној посјети Приједору. Наставља се подршка републичких власти за инфраструктурне пројекте – приоритет градња ауто пута и реконструкција болнице.

Додик је посјетио и једно од највећих приједорских насеље, Чиркин Поље, које након 20 година уз финансијску подршку Владе добија модерну саобраћајницу.

Аеродромска улица дуга 1.100 метара, једна је од најфреквентнијих и са 150 домаћинстава једна од најнасељенијих улица у приједорском насељу Чиркин поље. Њено асфалтирање за мјештане је од великог значаја.

– Напокон сада је асфалтирана, на велико задовољсво ова три насеља, овдје имамо три избјегличка насеља – рекао је мјештатнин Младен Вучковац.

Ово је само једна од приједорских улица која је реконструисана у протеклом периоду. Договорена је и реализација бројних капиталних пројеката .Приоритети су реконструкција приједорске болнице, чија цијена у овом моменту 80 милиона евра, али и изградња вртића.

–  Сви знамо да је проблем у нашем граду да велики број дјеце остане неуписан, предсједник је то уважио и одлучили смо заједно уз подршку предсједнице Српске и Владе да овај пројекат започнемо у наредних мјесец-два – рекао је градоначелник Приједора Слободан Јавор.

У овој години биће завршена реконструкција магистралног пута Приједор-Бањалука, а у плану је и реконструкција пута од Приједора до Новог Града. Тражи се рјешење и за изградњу брзе цесте од Приједора ка Козарској Дубици .Приоритет регулација корита ријеке Милошевице.

–  Управо о томе смо разговарали. Вјерујемо да ће у наредних седам дана бити расписан тендер и да ће се у наредних 40 до 50 дана доћи до извођача радова. То кошта укупно 15 милиона марака. Ријешили смо данас питање финансирања за довршетак дворане у Омарској и то питање ће у наредних мјесец дана бити готово оперативно – истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Жељезничка пруга ка Љубији, која је предуслов за експлоатацију руде, реконструисаће се буде ли за то комерцијалне оправданости.

Разговарано је и о питању статуса Рибњака Саничани. Договорено је и да сједница Владе у априлу буде одржана у Приједору.

Архива