Додик: У наредним данима стиже 25.000 тона ђубрива из Турске

22.03.2022 Актуелно

У наредних седам до десет дана 25.000 тона минералног ђубрива стићи ће из Турске у БиХ, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву рекао да је добио обавјештење из Кабинета турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана у којем је наведено да је Турска спремна да обезбиједи 25.000 тона ђубрива, у складу са ранијим разговорима и захтјевом.

– Позвао сам министра спољне трговине и економски односа у Савјет министара Сташу Кошарца, који треба оперативно да то проведе. У наредних седам до десет дана, ђубриво би требало да стигне. То је прва тура, имајући у виду да смо разговарали о 50.000 тона. Друга количина требало би да стигне у наредном периоду. Захвалан сам предсједнику Ердогану за одржану ријеч – рекао је Додик.

Додик је рекао и да је Република Српска формирала попис свих потребних производа – кукуруза, пшенице и других артикала, те да се чека да исто то учини Федерација БиХ, како би била затражена помоћ Србије.

– У контакту смо са највишим врхом Србије, то ће нам бити одобрено. Апелујем на Федерацију да уколико има потребе да то искаже, уколико нема, да такође каже, а не да губимо дане. Није фер да губимо вријеме у оваквим тренуцима – истакао је он.

Архива