Додик поручио тужиоцима: Будите дио народног фронта за борбу против зла!

26.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је Тужилаштву Републике Српске да би им било боље да раде свој посао за шта их народ плаћа и што је и он само тражио од њих, умјесто што троше енергију на писање саопштења и правдају се за нешто што не могу оправдати.

На питање Срне да прокоментарише саопштење Републичког тужилаштва поводом његових навода у вези са убиством начелника Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденка Башића, српски члан Предсједништва је нагласио да су они ти који по закону управљају и руководе истрагом, а не Влада и предсједник Републике.

– Пронађите починиоца, преврните земљу, нађите саучеснике и налогодавце, јер немоћ и оклијевање могу да произведу нежељене посљедице, често непоправљиве, јер као што вјероватно знате наивно би било очекивати да ће учесници у овом бруталном злочину добровољно пристати да се нађу испред правдољубивих судија. На крају, ви морате бити спремни да истрпите упитност и знатижељу јавности. Од вас то, прије свега, очекују грађани, а не да пишете испразна саопштења. Зато немојте да трошите енергију препирући се са мном – истакао је Додик.

Он је оцијенио да не би имао разлога да реагује да је Републичко јавно тужилаштво радило свој посао.

– Моја и обавеза свих руководећих људи у Републици Српској јесте да у њој умјесто покушаја било каквог закона бруталног насиља, влада сила закона. Свако безакоње и криминал морају бити блокирани инструментима правне државе која мора показати своју ефикасност. Оно не смије бити далеко од кривично-правних санкција – истакао је Додик.

Он је упитао и гдје су починиоци убиства Давида Драгичевића, те зашто му све чешће говоре да су неки из Тужилаштва у спрези са нарко криминалцима и да ли је то истина.

– Ако није, зашто сте дозволили да народ тако мисли о тужиоцима. Био бих најсретнији да сам у прилици да Вам упутим честитке на добро обављеном послу. Грађани су с правом узнемирени, очекују да институције гарантују стабилност и безбједност, а управо сте ви први у тој борби да се казне они који то угрожавају – нагласио је Додик.

Он је истакао да Република Српска не смије и сигурно неће бити кућа за убице.

– Радите свој посао и демантујте ме. Престаните да се кријете иза удобних позиција које вам је закон дао. Будите дио народног фронта за борбу против зла – поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

Архива