Додик: Политички процес уз подршку страних амбасада

22.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су Суд и Тужилаштво БиХ неуставна категорија, те да као такви не постоје у Уставу.

Додик, који је данас дао изјаву у Тужилаштву БиХ у вези куповине виле на Дедињу у Београду, негирао је све наводе који су изнесени у Тужилаштву, наводећи да му је предочено нешто што се десило прије 17 година са потпуно погрешном премисом.

Он је навео да је позван у Тужилаштво БиХ у вези са кредитом некретнине у Београду, те објаснио како је њему учињена штета јер је отварањем истраге против људи из Павловић банке прекинут уговор о закупу. То је, каже, исплаћивао из плате и од продаје друге двије некретнине.

Додик је истакао да нема ништа спорно у куповини поменуте виле, додајући да је у питању лажна инкриминација и политички процес против њега од стране Тужилаштва БиХ, под, како је рекао, директним упливом и подршком страних амбасада, првенствено британске Амбасаде у БиХ.

Додик је нагласио да се против њега и његове породице годинама води хајка, те да као јавна личност има обавезу да трпи критике, али не и лажи.

Он је рекао да је правосуђе у БиХ потпуно политички инструментализовано.

Архива