Додик: Обраћање Комшића личило на освету злог патуљка

16.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је обраћање Жељка Комшића европарламентарцима у којем је покушао да поистовјети ситуацију у БиХ и Украјини личило на освету злог патуљка кога више нико не узима озбиљно, па мора да прибјегава сензационализму да би неко обратио пажњу на њега.

На питање Срне да прокоментарише јучерашње Комшићево обраћање Одбору Европског парламента за спољна питања у Бриселу, Додик је нагласио да је Комшић, без озбиљног приступа проблемима и озбиљне аргументације, покушао да тренутно антируско расположење европских држава усмјери на Драгана Човића и Милорада Додика, мислећи да је то довољно да се сакрије суштина проблема у БиХ.

– Није пропустио прилику да нападне сусједне државе, Србију и Хрватску, оптужујући их за дестабилизацију БиХ, чиме је показао да је управо он тачка дестабилизације у троуглу БиХ-Србија-Хрватска. Да те подвале не пролазе показали су европарламентарци који су се највише бавили управо чињеницом да муслимани бирају Хрватима члана Предсједништва и да то мора да се мијења – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да једино што је било вриједно пажње у Комшићевом излагању јесте признање да он не представља Хрвате у БиХ.

– То смо знали сви, али сад смо чули и од њега – констатовао је Додик.

Архива