Додик: Не губити наду да је могућа самостална држава Република Српска

02.03.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је студентима Универзитета у Источном Сарајеву да никада не губе наду да је могуће да Република Српска буде самостална држава, јер је то једини начин на који српски народ може овдје опстати.Милорад

– Република Српска је сјајна идеја и њен живот зависи од вас – рекао је Додик обраћајући се студентима и професорима Универзитета у Источном Сарајеву на конференцији „Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву“, одржаној на Палама.

Подсјећајући да су претходне генерације створиле Републику Српску, Додик је рекао да је на младима да је сачувају и одбране.

– Изгубите ли Републику Српску, изгубили сте себе, свој завичај. Није свеједно живјети овдје или негдје другдје у свијету – додао је Додик.

Према његовим ријечима, опасност за Републику Српску нису САД ни ЕУ, него нејединство.

Позивајући на јединство за остварење националних циљева, Додик је апеловао да млади чувају колективно сјећање и одају признање свима који су учествовали у стварању Српске.

– Морамо да знамо ко смо, шта смо, одакле смо – истакао је српски члан Предсједништва БиХ и рекао да су Срби кроз историју научили да без државе немају слободу.

Он је указао да се Република Српска годинама бори са лажном пропагандом и створеним стереотипима.

Додик је додао да је изузетно поносан што је као важан функционер Републике Српске годинама помагао изградњу Универзитета у Источном Сарајеву и што садашња Влада Српске то наставља градећи зграду Ректората.

– Наставићемо то, зато што сте ви одлучили да овдје студирате и што без вас ничега од тога не би било – рекао је Додик и позвао младе да уче и његују српски идентитет у Републици Српској као трајној категорији.

Конференцију „Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву“, која је одржана на Економском факултету на Палама, организовали су Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву.

Архива