Вишковић: Пресудан допринос бораца у одбрани Српске

13.02.2022 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас, поводом Дана бораца, честитку свим учесницима одбрамбено-отаџбинског рата, истакавши да су борци Војске Републике Српске у три и по године тешких искушења дали пресудан допринос у одбрани Српске и свог народа.

Вишковић је нагласио да се Република Српска данас, одајући почаст нашим борцима, сјећа велике жртве српског народа и бораца који су своје животе оставили на олтару Отаџбине.

Он је истакао да су у времену, кад се српски народ суочавао са тешким искушењима и са отвореном намјером његове мајоризације, борци устали у одбрану свог народа, формирајући Војску Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

– На овај, свечани дан, сјећамо се и одајемо дужну почаст борцима Војске Републике Српске, коју су, подносећи огромну личну жртву, одбранили свој народ и створили Републику Српску – наводи се у Вишковићевој честитки.

Он је истакао да је дужност и обавеза да се гаји култура сјећања на борбу и одржава успомена на оне који више нису међу нама.

– У име Владе Републике Српске, и у своје лично име, честитам вам Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата – наводи се у Вишковићевој честитки.

Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске обиљежава се 14. фебруара.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године погинула су 23.752 борца Војске Републике Српске.

Архива