Тегелтијина честитка за кинеску Нову годину – објављена и на националној телевизији

02.02.2022 Актуелно

Част и задовољство ми је да пријатељском народу и руководству Народне Републике Кине честитам наступајућу Нову годину, рекао је Зоран Тегелтија, предсједавајући Савјета министара, чија честитка је објављена у информативној емисији кинеске државне телевизије.

– Увјерен сам да ће година Воденог Тигра донијети покретачку енергију, снагу и храброст да заједничким снагама превазиђемо све будуће изазове. Желио бих овом приликом да истакнем задовољство чињеницом да су билатерални односи БиХ и Кине на изузетно високом нивоу и да не постоји ниједно отворено питање између двије земље – истакао је Тегелтија.

Народна Република Кина је, како каже, под вођством Комунистичке партије Кине урадила много тога на политичкој трансформацији и постала свјетска економска сила, али и глас мира и стабилности на глобалном плану.

– Користим прилику да изразим поштовање према напорима које Народна Република Кина чини на промоцији мира и једнакости свих народа и да захвалим на великој подршци грађанима Босне и Херцеговине. Овом приликом желим да истакнем и да сам почаствован што ћу лично, на позив руководства Народне Републике Кине, присуствовати значајном догађају не само за Кину, већ и за цијели свијет – отварању Зимских олимпијских игара – рекао је Тегелтија.

Овогодишње Зимске олимпијске игре, на којима учествује више од три хиљаде спортиста из 109 земаља свијета, одржавају се у отежаним условима изазваним пандемијом вируса корона, али је, како каже, чврсто увјерен да ће изузетни напори домаћина показати способност, величину и снагу Кине да и у изазовним временима одговори високом захтјеву какав је организација Олимпијских игара.

– Уз најбоље жеље за мир и благостање, као и успјешно одржавање Зимских олимпијских игара, честитам пријатељском народу Кине наступајућу Нову годину – каже Тегелтија.

Погледајте видео.

Архива