Соколац: Додик и Бјелица уручили кључеве за 64 стана

09.02.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и начелник општине Соколац Милован Бјелица уручили су кључеве за 64 стана у два објекта на Сокоцу за лица која су корисници алтернативних видова смјештаја у овој локалној  заједници.

Обраћајући се будућим станарима, Додик је оцијенио да је ово велики успјех цијеле Републике Српске.

– Могу мислити кроз шта сте прошли, али ево дочекали сте. Република Српска је увијек уз свој народ – рекао је Додик.

Додик је најавио да ће у општини Соколац бити изграђено још 50 станова.

Укупна вриједност радова је већа од 4.000.000 КМ. Захваљујући донацији међународних организација станови су опремљени основним намјештајем и кућиним апаратима.

Изградња ова два објекта финансирана је из кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе, укупне вриједности веће од 2,4 милиона КМ.

Бјелица је нагласио да је реализација овог пројекта на Сокоцу трајала скоро десет година.

Он је захвалио ресорном министарству и Влади Српsке, ресорном министарству у Савјету министара, те вршиоцу дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давору Чордашу за подршку у реализацији овог пројекта.

Свечаном чину подјеле кључева на Сокоцу присуствују министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, Чордаш, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, те представници политичког и привредног живота општине Соколац.

Претходно је одржан састанак на којем је Бјелица упознао Додика са политичком и привредном ситуацијом и свим битним аспектима у овој локалној заједници.

Било је ријечи о пројектима који су на Сокоцу реализовани захваљујући Влади Републике Српске и помоћи међународних организација, као и о плановима општине.

Бјелица је рекао Срни да је са Додиком разговарао о свим детаљима везаним за приоритетне пројекте за општину Соколац, од којих је издвојио Пословну зону, постројење за производњу електричне енергије из обновљивих извора и изградњу Градске куће.

Архива