СНСД против пролонгирања избора

12.02.2022 Актуелно

– Не одлучује лидер СДА Бакир Изетбеговић о томе да ли би избори у БиХ могли бити пролонгирани – рекао је у Лакташима Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Додаје, међутим, да је могуће свашта, с обзиром на чињеници да су они формирали своју изборну комисију.

– Ми смо против пролонгирања избора. Јесмо за то да покушамо нешто ријешити око Изборног закона ако је то могуће, а ако није, шта да радимо – рекао је Додик, коментаришући изјаву Изетбеговића да је могуће пролонгирање општих избора за новембар или децембар.

Истакао је да у сваком случају остаје озбиљан проблем који ће се тек проблематизовати у наредним мјесецима, а то је нелегално и незаконито изабрана Централна изборна комисија.

Додик је нагласио да Европљани подржавају такав нелегалан избор, зато што су Американци рекли да то треба.

– Они сада ћуте и не желе да виде да није било конкурса и да није било скупштинске процедуре на нивоу БиХ која је предвиђена за избор чланова комисије, него су се опредијелили да то буде чисто политички мотивисано тијело у коме сједе представници Жељка Комшића, СДС-а, ПДП-а, СДА. И они ће наравно моделирати одређене ствари – навео је Додик.

Реако је и да је опозиција у Републици Српској на фону свега онога што се чује у Федерацији БиХ.

– Ако Изетбеговић нешто проговори, одмах имамо хвалоспјеве осталих који се утркују да прикажу Републику Српску као нестабилну – каже Додик и додаје да је Српска стабилна и да иза себе има озбиљне успјехе.

Он је нагласио да је прича опозиције о корупцији само предизборни трик. Лидер СНСД додаје и да му је чак понуђено да ће му, ако прихвати њихове политике, скинути санкције и заједно са тим причу о томе да је корумпиран.

Архива