Ковачевић: Лажан напад Ђиласа према грађанима Републике Српске

06.02.2022 Актуелно

Сраман је и потпуно лажан напад једног од лидера опозиције у Србији Драгана Ђиласа према грађанима Републике Српске, који су због таквог његовог чина, на друштвеним мрежама изложени линчу и најодвратнијем изливу мржње његових истомишљеника, рекао је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Ђилас би требао знати да грађани Републике Српске имају право на држављанство Србије, а да би оног тренутка када постану држављани Србије требали бити равноправни са свим другим држављанима, без обзира на њихову националну, вјерску или било коју другу припадност – навео је Ковачевић.

Он је истакао да је очигледно да се од Ђиласа тренутно једино може очекивати промоција подјела и мржње међу Србима, што озбиљно забрињава.

Ковачевић је навео да СНСД има партнерску и пријатељску сарадњу и односе са СНС-ом, али да у потпуности уважава и поштује демократско право грађана Србије да слободно бирају.

– За разлику од таквог нашег односа, најближи сарадници Драгана Ђиласа попут Љубана Панића и Бранка Миљуша, који су генерални секретар и високи функционер Ђиласове странке, директно се мијешају у изборе у Српској и воде изборну кампању једне од опозиционих странака – додао је Ковачевић.

Он је упитао Ђиласа да ли се сада грађани Републике Српске, „због његових неодговорних и лажних оптужби, требају бојати за своју безбједност када дођу у Београд или било који други град своје вољене Србије“.

Ковачевић је поставио и питање да ли требају људи из Српске 2022. године у својој Србији да размишљају да ли ће им неко можда полупати аутомобил због регистарских ознака из Републике Српске.

– Они који данас слиједе Ђиласа у овом безочном изљеву најпримитивније мржње према народу и грађанима Републике Српске, сами треба да се запитају да ли желе да се одрекну и Иве Андрића, Јована Дучића, Петра Кочића, Меше Селимовића, Алексе Шантића и других који су, иако су долазили са простора Републике Српске и БиХ, вољели своју Србију и несумњиво јој доприносили – истакао је Ковачевић.

Ђилас је на друштвеним мрежама објавио снимак за који наводи да је доказ о „увозу“ сигурних гласова из Републике Српске за владајућу странку на изборима у Србији, најављеним за април.

Архива