Ковачевић: Бореновић и Шаровић беспотребно одговарају Додику, одговорите Ескобару

19.02.2022 Актуелно

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић рекао је да нема потребе да Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић одгововарају Милораду Додику већ да јавност у Републици Српској жели да чује да ли заиста помажу некаквим специјалним изасланицима да се заустави борба Српске да врати оно што јој припада.

– Навикли смо од Мирка Шаровића и Бранисалава Бореновића да жаргонски речено „промаше цијели гол“, али овај пут отишли су корак даље па су сада промашили и комплетан терен – рекао је Ковачевић Срни.

Он је истакао да нема апсолутно никакве потребе да Шаровић и Бореновић одговарају или оптужују Милорада Додика за било шта, јер Додик њих није оптужио ни за шта.

– Оно што би сви ми, а и комплетна јавност у Републици Српској жељели да чујемо јесте њихов коментар на оно што је прије два дана потпуно отворено и директно у америчком конгресу изрекао Габријел Ескобар, замјеник помоћника државног секретара САД и специјални изасланик за наш регион – рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио јавност да је Ескобар рекао да у сарадњи са опозицијом из Републике Српске ради на томе да заустави Милорада Додика и да заустави борбу коју предводи Додик да Република Српска врати своја уставна права и своје уставне надлежности.

Ковачевић је поновио да нема никакве потребе да они било шта коментаришу о Милораду Додику, да осим тога што редовно промовишу свој политички програм који гласи веома једноставно „не треба радити ништа“, сада наступају и са позиције тзв. ТВ календара да подсјећају шта се и када догодило.

– Све што од њих треба да чујемо јесте да ли заиста помажу некаквим специјалним изасланицима да се заустави борба Републике Српске да се Републици Српској врати оно што јој по уставу и по законима припада – рекао је Ковачевић.

Архива